donderdag 20 juni 2013

Beauty ~ Feitjes en Fabels

Bron: weheartit.com
Hallo lieve lezers, ik heb weer een feiten en fabels artikeltje voor jullie en deze keer een thema, namelijk beauty. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!
Van chocolade krijg je puistjes ~ Fabel
Nee, puistjes komen door hormonen en bacteriën. De suiker in de chocolade is wel slecht voor je huid en het is dan ook beter als je chocolade eet met 70% cacaobestanddelen en zo weinig mogelijk suiker. Dan verklein je de kans op puistjes.

Bron: weheartit.com

Bij een normale huid glimmen de neus, kin en voorhoofd ~ Feit
Dit noem je ook wel de T-zone. Als deze glimt dan heb je een normale huid. Als je een paar uur na het aanbrengen van je make-up glimmende wangen krijgt, betekent dat dat je een vette huid hebt.

Je haar groeit sneller als het geknipt is ~ Fabel
Helaas niet. Een regelmatige knipbeurt voorkomt gespleten punten en zorgt ervoor dat je haar er gezond uitziet, maar het gaat er niet sneller door groeien.

Hoe langer de vinger is, hoe sneller de nagel groeit ~ Feit
Ja, elke nagel groeit in zijn eigen tempo. Zo groeit de duimnagel het langzaamst. Ook is gebleken dat je nagels 's zomers sneller groeien dan 's winters.

Bron: weheartit.com

Nagellak is slecht voor je nagels ~ Fabel
Nagellak kan namelijk juist voorkomen dat je nagels afbreken. Maar als je aan je nagellak pulkt wanneer de nagellak schilfert, haal je nagelcellen weg.

Van fronsen krijg je rimpels ~ Feit
Als je veel fronst kom je er dus sneller ouder uit te zien. Een tip is om in de zomer een zonnebril te dragen zodat als je in de zon kijkt je je gezicht niet de hele tijd aan hoeft te spannen waardoor je op den duur meer rimpels krijgt.

Je haar raakt gewend aan één soort shampoo ~ Fabel
Nee, dat is een grote marketingtruc. Het ligt er maar net aan of je het goede haarproduct gebruikt voor je haar.

Welke feiten/fabels wist jij al?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten