dinsdag 10 juli 2012

Tag: Been there, done that!
Ik las laatst een tag van Teske en dat gaat over vakantie. Voor de mensen die niet weten wat een tag is: het is een vragenlijst die je dan in gaat vullen wat heel persoonlijk is. Dus je vraagt informatie aan iemand. Jullie kunnen ook zo'n vragenlijst maken en dan kan ik die vragen beantwoorden. Want ik vind het leuk om over persoonlijke dingen te praten, ook al heb je dat nog niet veel hier voorbij zien komen. En het is weer eens iets nieuws! 

Even pauze onderweg.

Ik heb vandaag echt een hele grote doos met allemaal oude foto's terug gevonden. En dat vind ik zo leuk, oude foto's terug kijken. Zouden jullie dat leuk vinden als ik er dan een artikeltje over maak? Nouja, dat voor de volgende keer. Nu komen de vragen:

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Ik heb echt nog maar een klein beetje van de wereld gezien, vooral Europa ken ik goed. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Wel vind ik reizen heel leuk en gaan we ook wel bijna elke vakantie ergens naartoe. Ik ben ook nog jong, ik heb nog een heel leven, ik kan nog van alles gaan doen en natuurlijk vooral reizen. In de zomervakantie gaan we al-tijd naar Frankrijk. Het is dan ook niet echt gek dat ik daar op heel veel plaatsen ben geweest. Meestal gaan we naar het zuiden maar we zijn ook wel eens in de herfstvakantie met vrienden naar Parijs en Disneyland geweest. Ik ben eigenlijk nog maar 1 keer in Italië geweest. Dat was in de herfstvakantie van 2011, toen gingen we naar Rome. Echt een hele mooie stad vol geschiedenis! Toen ik een jaar of 11/2 was ben ik naar Ibiza, Spanje geweest en ook in Barcelona in de herfstvakantie van 2009. Goh, wat gaan jullie vaak in de herfstvakantie ergens heen, dat klopt want dan is het meestal mooi weer in andere landen en is het in Nederland herfst. Verder ben ik met school naar Duitsland en Brussel, België geweest. Als we naar Frankrijk gaan rijden we door Luxemburg dus daar ben ik ook al eens geweest maar niet echt bezocht. En hopelijk komen er  nog heel veel landen bij die ik ga bezoeken. 

1998: Ibiza toen ik 1 1/2 was.
Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Tja, ik wil nog zoveel doen. Mijn moeder is een paar jaar geleden naar Indonesië geweest, zo gaaf! Met dolfijnen zwemmen en rondlopen op hele kleine marktjes. Zon, zee en het strand. Buiten douchen, geweldig! Ook zou ik een keer naar een grote staat als Amerika willen, omdat het me echt gewoon heel gaaf lijkt. Heel veel mensen hebben wel leuke tips waar je naartoe kan op vakantie en waar het heel gaaf is. 

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Shoppen kun je overal wel, ik denk dat er wel aan een vakantie een soort 'thema' moet zitten. Maar wat dat is? Natuur bekijken in Ijsland. Culturele vakanties in Indonesië. Strandvakanties op Hawaï. Het lijkt me allemaal geweldig! 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Eeuhm, Frankrijk is natuurlijk heel mooi. Maar ik hou denk ik wel meer van badplaatsen en waar palmbomen aan de kustlijn staan. Zo zijn we een keer in het zuiden van Frankrijk in zo'n badplaats geweest. En ook bij Barcelona zaten we een paar kilometer van de stad af, daar zou het in de zomer zo druk en gezellig zijn. Daar zou ik echt nog wel een keer heen willen. 

Laat je allerleukste vakantiefoto zien.
How sweet is deze? Geen idee welk jaar dit was en waar dit was maar volgens
mij wel ergens in Nederland.
Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nee, ik heb nog niet een 'echte' baan gehad. Ik heb wel altijd gedacht dat als ik ga studeren ik ergens op een camping in Frankrijk ga werken. Dat lijkt me echt leuk. En dan voor die kinderen de animatie doen. 

Met wie ga je meestal op reis?
Ik ben eigenlijk altijd gewoon met mijn zusje, vader en moeder op reis geweest. Maar het lijkt me ook super om een keer een vriendinnen-vakantie te hebben. 

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Ik vind het heel leuk om met veel mensen op vakantie te gaan. Zo zijn we al een keer met de familie naar Disney geweest en met Vrienden en we hebben ook al eens met mijn Tante, Oom en de neefjes in Zuid-Frankrijk op een camping gestaan. 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Ik heb al een paar blogs gelezen waar deze tag ook op stond, en bijna iedereen zegt: 'Ik neem een rauter, elektriciteit en mijn laptop mee zodat ik kan internetten' of 'als er wifi is neem ik mijn laptop mee'. Gelukkig kan ik wel een tijdje zonder internet,  maar als het echt voor meer dan 4 weken is vind ik dat er wel internet mag zijn. Maar ik denk dat ik dan een vriendin of meerdere vriendinnen mee neem. :)

Toekijken hoe papa en mama de tent in elkaar zetten. 

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar.
Tuurlijk, met kamp van groep 8 zijn we naar Terschelling geweest. Mijn opa en oma staan ook heel vaak in Nederland ergens en dan blijf ik daar wel eens een weekje. Toen ik nog wat kleiner was zijn we wel vaker in Nederland op vakantie geweest dan nu, omdat we nu ouder zijn.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Ik vind het allebei leuk, maar ik denk dat ik attractiepark wel leuker vind. Dat is spannender. Dierentuinen lijken ook vaak zo op elkaar. Ik denk als het echt een hele gave dierentuin is dat ik dan wel naar allebei ga. Tja, ik kan niet kiezen.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Zonvakantie, skiën vind ik ook mega leuk. Maar dat kan ik niet heel erg goed en met een zonvakantie kun je toch net iets meer doen.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Dat we ergens in een Frans plaatsje waren en even op het terrasje zaten op een pleintje met een fontein. Het was snikheet en ik moest even een washandje nat maken in de fontein. Toen gleed ik uit en was mijn kont nat geworden. Dus Emma en ik gingen bij die fontein spelen en uiteindelijk waren we kletsnat geworden. Ook was er op dat pleintje een kerk waar een bruiloft was. Er was een jochie jaloers op ons dus hij ging ook bij de fontein spelen. Maar hij moest later nog naar die bruiloft dus hij was uiteindelijk kletsnat de kerk ingelopen. 
Das was zo heerlijk! 

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
We hebben eigenlijk nu al 3 jaar pech in de zomervakantie, 2 keer moesten we zelfs daarvoor naar huis. In 2009 overleed mijn opa aan longkanker en moesten we na 2 weken weer terug naar huis, en normaal blijven we 3 tot 4 weken in Frankrijk. In 2010 overleed de oma van mijn moeder, dat was natuurlijk helemaal niet leuk maar mijn vader en moeder wouden onze vakantie niet afbreken door terug naar huis te gaan dus zijn we daar gebleven. En in 2011 viel mijn moeder ineens bijna flauw of zoiets, en we weten nog steeds niet echt wat het is. Maar toen moesten we dus in elk geval wel naar huis. Nu maar hopen dat er dit jaar in de vakantie niks gebeurt...

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Frankrijk. Als je dit mij volgend jaar gaat vragen is het waarschijnlijk weer het zelfde.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Naar oorlogslanden, dat vind ik zo zielig. Kom je daar als toerist terwijl iedereen daar in onzekerheid en armoede zit. Maar zeg nooit nooit.

Mama kan er niet genoeg van krijgen: bij elk landschap of elk leuk straatje moeten we op de foto...

Ik ben erg benieuwd waar jullie heen gaan op vakantie dus laat het me weten! 
Ik tag Sophie van bysophie.nl (leuke blog, echt even een kijkje nemen ;)
Heb jij nou ook een blog? Neem de tag over!
1 opmerking:

  1. Super tof dat je de tag doorgeeft aan mij. Ik neem hem komende week over !

    BeantwoordenVerwijderen