vrijdag 5 april 2013

My day: Donderdag 28 maart ~ Kunstacademie en LibelleDonderdag 28 maart ben ik met mijn moeder een dagje op stap geweest. Het was een soort van toekomst dagje, want ik ging de hele dag oriënteren wat ik later wil gaan doen. Ik heb wel een idee, ik wil in het tourisme iets gaan doen of bij een tijdschrift werken en daar de vormgeving doen. Dat heeft te maken met de lay-out van een tijdschrift. Foto's maken vind ik ook heel erg leuk om te doen.


's Ochtends moesten we vroeg weg omdat we naar de kunstacademie in Zwolle gingen. Lekker dichtbij, dan hoef ik niet eens op kamers later. Al lijkt het me stiekem wel heel leuk om op kamers te gaan. Dus we gingen op zoek: Graphic Design. Bij deze opleiding ga je allemaal dingen op de computer maken en af en toe tekenen. Je leert de meest uiteenlopende media vorm te geven zoals affiches, tijdschriften, boeken, kranten, logo’s, huisstijlen, tentoonstellingen, postzegels, aankondigingen en aftitelingen van televisieprogramma’s en internetsites. Je kan je specialiseren in Typography of Editorial Design. Klik hier voor meer informatie. Het is een hele brede opleiding en je wordt bij deze opleiding een beetje in het diepe gegooid, want je kunt alle kanten op. Maar ik weet wat ik wil, ik wil met tijdschriften bezig.

Na het bezoek aan de kunstacademie zijn we verder gegaan met de trein naar Hoofddorp. We hebben wel even wat tussenstops gemaakt. We hebben namelijk in een half uur de Primark gezien bij Almere. De Primark daar zit vlakbij het treinstation. We gingen uit de trein en een half uur later zaten we weer
in de trein. En we hebben zelfs nog wat gekocht! Ik heb twee hemdjes, een bikini en een zonnebril.


De tweede tussenstop was op Schiphol. Hier gingen we wat eten. Als je via de roltrap vanuit de trein naar boven gaat, sta je echt midden op Schiphol. En dan denk je: welk vliegtuig zullen we eens nemen. We zouden bijna een last minute vlucht pakken. We hadden hemdjes, een bikini, een zonnebril, geld en de ID mee. Het had zo gekund! Maar, we gingen eten bij La Place. Ik had een heerlijk broodje met zalm en kruidenroomkaas. Daarna hebben we nog even rondgelopen op Schiphol. Het was inmiddels rond 14.30 en de DoMiBo begon pas om 16.00. 

We gingen met de trein naar onze eindbestemming: Hoofddorp. Waar het kantoor van de Libelle zit. We werken om 16.00 verwacht bij de DoMiBo. DoMiBo betekend DonderdagMiddagBorrel. Het kantoor zit niet heel erg ver van het station en het is makkelijk te lopen. De Libelle zit in het gebouw van Sanoma Media, waar onder andere ook Veronica, Donald Duck, Margriet en de Flair zitten. We moesten even wachten en werden daarna naar een zaaltje gebracht. We kregen lekkere thee/koffie en Franska Stuy (de hoofdredacteur van de Libelle) ging een presentatie geven over de Libelle. 


We werden in groepjes rondgeleid en Franska ging ons rondleiden. Het was echt ontzettend leuk! Je ziet helemaal hoe er gewerkt wordt en er hangen overal Libelle's voor over een aantal weken. Ze praten op de redactie ook allemaal in weken. 'Dit moet klaar zijn in week 23, deze is al klaar voor week 20'. Ze hebben op de redactie een aantal kantoortjes, waar ze tafels en barkrukken hebben staan die ze zelf gemaakt hebben, heel erg leuk! Het was heel erg interessant om daar rond te lopen. Aan het eind kregen we nog champagne, nee oké, ik kreeg cola ;). En we kregen heerlijke hapjes die de redactie ook helemaal zelf had klaargemaakt. Ik heb ook gemerkt dat het daar altijd gezellig is op de redactie. En er zitten ook alleen maar vrouwen. Ik vond het heel leuk om een keer op de redactie van de Libelle te zijn geweest!

Hoe kun je je inschrijven voor deze DoMiBo? Mijn moeder heeft het uit een Libelle. Dan moet je een mailtje sturen en dan wordt je uitgekozen. We hebben volgens mij echt geluk gehad dat we uitgekozen werden. Klik hier voor meer informatie over de DoMiBo.


Ik vond deze dag ontzettend leuk, ik ben een stuk wijzer geworden. Ik weet nou ook welke opleiding ik beter kan gaan doen als ik echt zeker weet dat ik vormgeving in een tijdschrift wil doen. Ik ga dan naar de school van Journalistiek, en dan meer de kant op van vormgeving. Je kunt dan als je bij een tijdschrift werkt ook wel eens stukjes schrijven en zelf foto's maken. Dat kan met de kunstacademie niet. Die opleiding zit in Utrecht, dus dat wordt dan toch op kamers. Ik vond het ontzettend leuk, en als ik jou was zou ik ook maar eens een mailtje sturen naar de Libelle. Het is echt een hele leuke ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten